Back

Conditions of sale

Artikel 1. Verkoopovereenkomst
De webwinkels  www.Inoxshop.be en www.inox-shop.be www.inox-rvs.com zijn eigendom van Flanders Inox BVBA BTW nr. BE 0880 010 922  zetel te Oostende Karperstraat 6.
E-mail: [email protected]   Telefoon:+32475634699   Fax: +32024027585
Bank Fortis. BIC. GEBABEBB   IBAN. BE10001481665704
De verkoopovereenkomst komt tot stand tussen Flanders Inox BVBA en de meerderjarige opdrachtgever, op het ogenblik dat de orderbevestiging bij de opdrachtgever op het scherm verschijnt. Eenieder die een bestelling plaatst bij Flanders Inox BVBA, verklaart zich akkoord met deze verkoopsvoorwaarden. De koper moet houder zijn van een BTW nr. enkel business to business verkoop.
Een bestelling kan geannuleerd  door de koper, dit binnen de 12uur tenzij deze als is verstuurd, na ontvangst van onze bevestigingsemail, door een e-mail te sturen naar ons, [email protected] met vermelding van bestelling nr.
Een bestelling kan ook de verkoper geannuleerd worden, om volgende redenen:  Fout op website, niet meer verkrijgbaar bij fabrikant, leveringstermijn, kwaliteitsproblemen enz. hiervan zal men via email op de hoogte worden gebracht.
 
Artikel 2. Verzending- en afhaalopties
2.1. Verzendingskosten
2.1.1. Europese landen
De verzendingskosten worden bepaald door het gewicht of volume van uw bestelling, ongeacht aantal bestelde artikelen. Wij behouden ons het recht voor om onze verzendingstarieven aan te passen indien nodig. Verzendingskosten staan steeds duidelijk vermeld op uw orderbevestiging en op uw factuur.
2.1.2. Buiten de Europese landen
Dit zal gebeuren in overleg met de klant.
2.2. Leveringstermijn
België: Uw pakket wordt na ontvangst van bestelling  geleverd binnen een termijn van 1 tot 2 werkdagen indien een standaard stock artikel. Heeft een artikel een productietermijn, dan staat dit altijd zeer duidelijk aangegeven bij het artikel zelf. Het pakket wordt altijd als geheel verzonden, tenzij de klant de extra verzendkosten voor zich neemt.
Overige Europese landen: Uw pakket wordt na ontvangst van betaling geleverd binnen een termijn van 2 tot 6 werkdagen. Heeft een artikel een productietermijn, dan staat dit altijd zeer duidelijk aangegeven bij het artikel zelf. Het pakket wordt altijd als geheel verzonden, tenzij de klant de extra verzendkosten voor zich neemt.
Voor een indicatie van de leveringstermijn van uw bestelling verwijzen wij onze geregistreerde klanten met hun login en paswoord in te logen op de site en hun bestelling te volgen.
2.2.1. Wat bij afwezigheid
Bij afwezigheid op het tijdstip van levering van pakketgoederen door UPS, TNT, enz. ontvangt u een schriftelijke kennisgeving in de brievenbus. En zal uw pakket de volgende werkdag opnieuw worden aangeboden. Indien weer afwezig zal het pakket naar ons geretourneerd worden.  Na een nieuwe leveringsafspraak en betaling van extra verzendkost zal het pakket opnieuw worden verzonden. Ook al was de eerste zending gratis.
Bij afwezigheid op het tijdstip van levering van palletgoederen of grotere pakketen door een transport bedrijf, ontvangt u een schriftelijke kennisgeving in de brievenbus. En zal uw pakket de volgende werkdag niet opnieuw worden aangeboden, maar geretourneerd worden aan ons.  Na een nieuwe leveringsafspraak en betaling van extra verzendkosten zal het pakket opnieuw worden verzonden. Ook al was de eerste zending gratis.
Wettelijke vermelding: Overeenkomstig de wet “kopen op afstand” bedraagt de maximale levertijd dertig dagen, tenzij anders overeengekomen. Indien deze leveringsperiode niet haalbaar is, dient Flanders Inox BVBA de koper hiervan tijdig te verwittigen en heeft de koper het recht de bestelling te annuleren, zonder bijkomende kosten. Eventueel reeds betaalde bedragen worden in dat geval binnen de dertig dagen terugbetaald.
2.3. Aansprakelijkheid bij vertraging, verlies of transportschade
2.3.1. Vertragingen tijdens het transport
De door ons vooropgestelde leveringstermijnen zijn louter indicatief. Flanders Inox BVBA  kan niet aansprakelijk gesteld worden voor vertragingen opgelopen bij het transport.
2.3.2. Verlies
Overeenkomstig de wet "verkoop op afstand" is Flanders Inox BVBA als verzender verantwoordelijk voor de zending tot op het moment van de levering. Op het moment dat uw pakket verzonden wordt, ontvangt u van ons een email. Al onze zendingen zijn door ons traceerbaar. Contacteer ons indien u uw zending niet heeft ontvangen binnen een termijn van 7 werkdagen na ontvangst van de verzendingsmail.
2.3.3. Transportschade
Voor het verzenden worden alle artikelen gecontroleerd, we zorgen tevens voor een degelijke verpakking. De klant verbindt zich ertoe de bestelling onmiddellijk na ontvangst te controleren en ons onmiddellijk op de hoogte te stellen van enige schade. Dit kan via email, liefst met een foto van het beschadigde artikel erbij. Gooi nooit de postverpakking weg voor u heeft vastgesteld dat uw bestelling in goede staat is. Retourzendingen dienen altijd in overleg te verlopen, stuur dus ook nooit een zending op eigen initiatief terug naar ons. U kunt meer lezen over retourneren van artikelen in artikel 4 van onze voorwaarden.
2.4. Afhaalmogelijkheden
Afhaling van artikelen kan gebeuren na afspraak te Oostende Vredestraat 9+.
 
Artikel 3. Betaling
3.1. Online betaalmethoden
Een online betaling (Paypal,) is kosteloos voor de klant en snel. Uw betaling wordt onmiddellijk geregistreerd en wij kunnen uw pakje dan ook meteen verzenden.
3.2. Overschrijving
Wij vragen het totaalbedrag, zoals vermeld op de factuur, binnen de tien dagen over te schrijven op onze rekening met vermelding van het factuur en ordernummer.
LET OP! Indien u een overschrijving uitvoert vanuit het buitenland, dient u altijd onze BIC (SWIFT) en IBAN gegevens te vermelden! Doet u dat niet, dan zal uw bank transactiekosten aanrekenen, waarvoor wij niet kunnen instaan. Bij vermelding van de BIC- en IBAN - gegevens is een overschrijving vanuit andere Europese landen kosteloos. Voor klanten van de Nederlands Postbank: Wij hebben vastgesteld dat er bij deze bank (en enkel daar) toch transactiekosten worden aangerekend indien Postbank klanten niet aanduiden dat zij de kosten op zich nemen. Gelieve daar dan ook op te letten, bij twijfel kunt u contact opnemen met de Postbank zelf.
3.3. Bij afhaling van de artikelen
U kunt uw bestelling afhalen en betalen in de Vredestraat 9+ te 8400 Oostende. Dit kan enkel na afspraak! Kiest u voor deze optie, contacteer ons dan zo snel mogelijk na het plaatsen van uw bestelling voor een afspraak. Uit veiligheidsoverwegingen hebben wij niet veel wisselgeld in huis, wij vragen u dan ook zoveel mogelijk met pasmunt te betalen. Betalingen met Bancontact zijn op dit ogenblik nog niet mogelijk, cheques worden niet aanvaard. Intracommunautaire Klanten zie artikel 10
3.4. Cash bij levering (rembours)
Bij een levering onder rembours kiest u ervoor te betalen wanneer de bode uw pakket levert. Wij rekenen in dit geval altijd een administratiekost van 10 euro aan. - en facturatie en leveringsadres moeten de zelfde zijn.
 
Artikel 4 - Reclamaties en retourneren van aangekochte artikelen

4.1. Bent u niet tevreden over uw aankoop, 
Terugname goederen.
Terugzending
Hoe zend je ons producten terug ?
Neem ten eerste contact op met ons +32 475 63 46 99 of per e-mail ([email protected])
of per fax (02 402 75 85). We zullen u het nummer van uw retourbon voor de goederen meedelen.
 
1ste geval : Flanders Inox heeft zich vergist.
Overnamevoorwaarden : 
U hebt de goederen in ontvangst genomen en uw klachten binnen de 24u na onze levering ingediend.
 
A. Het is een standaard artikel bij Flanders Inox (= uit stock leverbaar)
Als het artikel nog in zijn oorspronkelijke verpakking is, als deze verpakking onbeschadigd is en als het artikel ongebruikt is, dan
  • Nemen we het artikel terug en controleren we de staat van het pakket
  • Wisselen we de goederen
  • Terugname  en we sturen u een kredietnota toe.
Als de verpakking open is en als het artikel gebruikt werd, wat dan.
  • Kunnen we het artikel niet terugnemen aangezien het niet opnieuw verkocht kan worden.
  • Kunnen we u geen kredietnota terugsturen
B. Het is geen standaard artikel en het is bewezen dat Flanders Inox zich heeft vergist
Dan nemen we de goederen terug en worden ze vervangen.
 
2de geval : uw firma heet zich vergist.
Overnamevoorwaarden :
Als het artikel nog in zijn oorspronkelijke verpakking is, als deze verpakking onbeschadigd is en als het artikel ongebruikt is, dan mag u het artikel op uw kosten en verantwoordelijkheid terugsturen naar Flanders Inox BVBA. Vredestraat 9+  8400 Oostende
 
A. Het is een standaard artikel bij Flanders Inox (= uit stock leverbaar)
Als het artikel nog in zijn oorspronkelijke verpakking is, dat deze verpakking onbeschadigd is en dat het artikel ongebruikt is, dan
  • Nemen we het artikel terug en controleren we de staat van het pakket
  • Sturen we u een kredietnota met een aftrek op het totaalbedrag van 25% voor alle kosten, + aftrek van de verzendkostenverzendkosten.
B. Het is geen standaard artikel bij Flanders Inox en het werd speciaal voor uw onderneming gemaakt
  • Dan nemen we het niet terug.
 
3de geval : het artikel heeft een kwalitatief probleem.
Beschrijf ons het probleem schriftelijk, maak eventueel foto's. Dit probleem zal bekeken worden, indien terecht zullen wij de goederen wisselen of crediteren.

Gelieve de goederen in een kartonnen doos in te pakken zodat ze niet beschadigd worden tijdens het vervoer.
Ons adres moet duidelijk op deze doos vóórkomen: Flanders Inox BVBA 
Vredestraat 9+  8400 Oostende.
 
Artikel 5 - Het gebruik van cadeaucheques en kortingscodes

5.1. Cadeaucheques
5.1.1. Een Flanders Inox BVBA cadeaucheque is geldig voor de aankoop van producten bij www.inoxshop.be en www.inox-rvs.com en dit voor het bedrag gekoppeld aan de code, vermeld op de cadeaucheque. Op dit ogenblik kan er slechts één cadeaucheque per aankoop gebruikt worden.
5.1.2. Een Flanders Inox BVBA cadeaucheque kan niet worden gecombineerd met de andere kortingscodes. Een cadeaucheque mag niet worden gebruikt voor de aankoop van een andere cadeaucheque.
5.1.3. Een Flanders Inox BVBA cadeaucheque kan onder geen enkele voorwaarde worden teruggenomen of ingeruild voor contant geld. Wanneer het bedrag van de geplaatste bestelling (inclusief verzendkosten) groter is dan het bedrag van de cadeaucheque, dan wordt het resterende bedrag in rekening gebracht. De bestelling wordt pas verzonden wanneer het totale verschuldigde bedrag is voldaan. Wanneer het bedrag van de geplaatste bestelling (inclusief verzendkosten) kleiner is dan het bedrag van de cadeaucheque, dan blijft het resterende bedrag gekoppeld aan de code vermeld op de cheque en dit gedurende de geldigheidsduur van de cheque.
5.1.4. Een Flanders Inox BVBA cadeaucheque is geldig tot een jaar na datum van uitgifte ervan. Vervallen cadeaucheques kunnen onder geen enkele voorwaarde worden teruggenomen of uitbetaald. Een cadeaucheque die verloren gegaan, gebruikt door een derde partij of gestolen is, kan onder geen enkele voorwaarde worden terugbetaald.

Artikel 6 - Artikelprijzen en -informatie
Al onze prijzen zijn in Euro, exclusief 21% BTW, exclusief verzendingskosten. Wij trachten onze artikelbeschrijvingen en fotomateriaal zo duidelijk en correct mogelijk te maken. Informatie aangaande de artikelen zoals afmetingen en gewichten, betreft altijd indicatieve informatie en kleurschakeringen op foto kunnen licht afwijken van echte kleuren. U kunt steeds bijkomende uitleg krijgen over ons aanbod door ons te contacteren.

Artikel 7 – Aansprakelijkheid
Al onze artikelen zijn goedgekeurd volgens de EU richtlijnen en zijn CE-gecertificeerd. De aansprakelijkheid berust bij de fabrikant. Flanders Inox BVBA sluit hiermee iedere verantwoordelijkheid van problemen met deze artikelen uit. Bij eventuele problemen met een artikel vragen wij u ons te contacteren, wij nemen vervolgens contact op met de fabrikant en zorgen voor een oplossing.

Artikel 8 – Privacy
Flanders Inox BVBA maakt gebruik van cookies. Cookies bestaan uit een standaard internet technologie die het mogelijk maakt bepaalde informatie op te slaan en te ontsluiten op het systeem van de gebruiker. Cookies kunnen niet worden gebruikt om personen te identificeren, een cookie kan slechts een machine identificeren. Iedere internetgebruiker kan zijn computer zodanig instellen dat cookies niet worden geaccepteerd. Indien uw computer geen cookies accepteert is het mogelijk dat u problemen zult ondervinden tijdens de bestelprocedure. Mocht dit het geval zijn dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen zodat wij u bestelling alsnog kunnen invoeren.
Flanders Inox BVBA zal uw klantgegevens slechts gebruiken voor de uitvoering van de afgesloten overeenkomst die u middels uw bestelling afsluit. Tevens kunnen uw gegevens gebruikt worden door Flanders Inox BVBA om u vrijblijvend interessante informatie te verstrekken en/of aanbiedingen te doen, dit enkel indien u daar bij uw inschrijving uitdrukkelijk om verzoekt door inschrijving voor de nieuwsbrief. Uw gegevens worden niet doorgegeven, verhuurd of verkocht aan derden. Alle communicatie van persoonsgegevens via je browser wordt versleuteld met behulp van SSL (Secure Socket Layer).
Op uw verzoek zal Flanders Inox BVBA uw klantgegevens uit de database verwijderen, mits u heeft voldaan aan uw (betalings-)verplichtingen. Indien gewenst kunt u on-line uw gegevens wijzigen. Uw paswoord wordt gecodeerd opgeslagen, Flanders Inox BVBA heeft dus geen toegang tot uw paswoord. Flanders Ionx BVBA houdt online (anonieme) bezoekersstatistieken bij om te kunnen bekijken welke pagina’s van de internetsite in welke mate bezocht worden. Indien u vragen heeft over deze privacy statement, kunt u ons contacteren.

Artikel 9 – Eigendomsrecht
Flanders Inox BVBA blijft volledig eigenaar van een verkocht artikel tot het moment waarop de faktuur volledig is voldaan.

Artikel 10 - Intracommunautaire BTW.
Alle aankopen met facturatie en leveringsadres buiten België maar  in europa, zal er geen BTW worden verrekkend  op de factuur. Indien men zelf de goederen komt ophalen zal deze BTW toch worden  aangerekend, en terug betaald worden na het overhandigen van de nodige douane documenten.

Artikel 11 - Toepasselijk recht
Op alle overeenkomsten tussen Flanders Inox BVBA en de klant is het Belgisch recht van toepassing. En de rechtbank van Oostende bevoegd.
RPR Oostende.
 

If you have any questions about our products or your purchase, be sure to visit our customer service page. Here you will find our company details, answers to frequently asked questions and various ways to get in touch with us.

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »